CIECH partnerem emocjonującego turnieju Poznań Open

W niedzielę 23 lipca zakończył się „Międzynarodowy Turniej Tenisowy Poznań Open”, rozgrywany w ramach cyklu światowych zawodów „ATP Challenger Tour”. Zwycięzcą 14. edycji jednego z najważniejszych turniejów tenisowych w Polsce został Rosjanin Aleksiej Watutin. Już po raz drugi Partnerem Głównym Turnieju „Poznań Open” był CIECH S.A.

Tegoroczna edycja turnieju „Poznań Open” okazała się nie tylko ważnym wydarzeniem sportowym, ale także wielkim sukcesem marketingowym. Rozgrywany na kortach Parku Tenisowego Olimpia w Poznaniu turniej cieszył się dużym zainteresowaniem mediów i kibiców.

Turniej tenisowy w Poznaniu rozgrywany jest już od 25 lat, z przerwą w latach 2000 - 2003. Tegoroczna edycja była czternastą z rzędu. Na kortach w Lasku Golęcińskim zawodowi tenisiści rywalizowali od 15 do 23 lipca br. o punkty do światowego rankingu ATP oraz nagrody finansowe (pula nagród w turnieju wynosił 64 tys. euro).

- Bardzo starannie dobieramy inicjatywy sportowe, które wspieramy. „Poznań Open” to jeden z największych turniejów tenisowych w Polsce, doskonale obsadzony, co gwarantuje widzom wysoki poziom sportowy i mnóstwo emocji – mówi Artur Osuchowski, Członek Zarządu CIECH S.A.

Więcej informacji na temat „Międzynarodowego Turnieju Tenisowego Poznań Open” - http://www.poznanopen.pl/.