Hubert Hurkacz zwycięzcą turnieju „Poznań Open”, którego Partnerem Głównym był CIECH S.A.

Zwycięstwem Polaka, drugim w historii, zakończył się w niedzielę turniej tenisowy Poznań Open, którego głównym sponsorem była Grupa CIECH. W wielkim finale Hubert Hurkacz pokonał rozstawionego z numerem pierwszym Japończyka Taro Daniela. W turnieju głównym uczestniczyło 32 zawodników oraz 16 par w grze podwójnej.

- Bardzo starannie dobieramy inicjatywy sportowe, które wspieramy. „Poznań Open” to jeden z największych turniejów tenisowych w Polsce, doskonale obsadzony, co gwarantuje widzom wysoki poziom sportowy i mnóstwo emocji – mówi Artur Osuchowski, Członek Zarządu CIECH S.A.

Trwający siedem dni turniej zainaugurowały spotkania eliminacyjne, których triumfatorzy otrzymali szansę walki o punkty ATP oraz nagrody finansowe – łączna pula nagród wyniosła 64.000 €. W drodze do finału Hubert Hurkacz pokonał turniejową „dwójkę”, Argentyńczyka Guido Andreozziego, ubiegłorocznego triumfatora – Rosjanina Aleksieja Watutina, a także Włochów: Matteo Donatiego i Alessandro Giannessiego. W grze deblowej najlepsi na kortach T.S. Olimpia okazali się Mateusz Kowalczyk i Szymon Walków, którzy w decydującym spotkaniu okazali się lepsi od pary włosko-węgierskiej pary Vavassori, Balazs.

Tegoroczna edycja turnieju „Poznań Open” okazała się nie tylko ważnym wydarzeniem sportowym, ale także wielkim sukcesem marketingowym. Rozgrywany na kortach Parku Tenisowego Olimpia w Poznaniu turniej cieszył się dużym zainteresowaniem mediów i kibiców.

Turniejowi tenisowemu odbywającemu się w dniach 3-10 czerwca 2018 towarzyszył charytatywny turniej golfowy, podczas którego zbierane były środki dla Fundacji Nasze Serce wspierającej dzieci ze szczególnie złożonymi i trudnymi do leczenia wadami serca.

Turniej tenisowy w Poznaniu rozgrywany jest już od 26 lat, z przerwą w latach 2000 - 2003. W przeszłości w turnieju występowali m.in.: Jerzy Janowicz, David Goffin, Radu Albot, Tomas Carbonell czy Daniel Vacek.

Więcej informacji na temat „Międzynarodowego Turnieju Tenisowego Poznań Open” - http://www.poznanopen.pl/.

CIECH to międzynarodowa, profesjonalnie zarządzana grupa z polskimi korzeniami, o ugruntowanej pozycji lidera w branży chemicznej w Europie Środkowej i Wschodniej. Wytwarza produkty, z których powstają artykuły niezbędne w codziennym życiu ludzi na całym świecie - nowoczesne wyroby o najwyższej, światowej jakości. Korzystając ze wsparcia wiarygodnego inwestora strategicznego (Kulczyk Investments) realizuje strategię globalnego rozwoju, rozszerzając sprzedaż na światowych rynkach. Łączy przy tym nowoczesne podejście do biznesu z tradycją produkcji sięgającą 1882 roku. Więcej informacji znajduje się na stronie www.ciechgroup.com.