Już 12 czerwca br. odbędą się kolejne Dni Pola CIECH Sarzyna w Orłowie

Tegoroczne Dni Pola CIECH Sarzyna odbędą się 12 czerwca w Orłowie koło Nowego Dworu Gdańskiego (woj. pomorskie). W czasie tego spotkania największy polski producent środków ochrony roślin zaprezentuje klientom, dystrybutorom oraz przedstawicielom mediów z branży rolniczej wysokiej jakości rozwiązania stosowane w uprawach pszenicy, rzepaku czy kukurydzy. Aby wziąć udział w wydarzeniu wystarczy potwierdzić przybycie u Przedstawiciela Regionalnego CIECH Sarzyna lub zarejestrować się na stronie www.dnipola.pl.

Kluczowym punktem wydarzenia będą warsztaty polowe z ekspertami CIECH Sarzyna, podczas których, na tle bieżących problemów polowych, zaprezentowane zostaną rozwiązania CIECH do stosowania w skutecznej ochronie plantacji. Przedstawiciele Spółki przybliżą swoje nowości w tegorocznej ofercie (CHWASTOX® Uniwersalny, Toscana® 75 WG, Tezosar® 500 SC, Windsar 250 EC, Azoksar® SC czy Askalon® 125 SC).
Na uczestników wydarzenia, jak co roku, czeka również pełen atrakcji piknik, podczas którego będzie wiele okazji (quizów i konkursów sprawnościowych) do wygrania bardzo atrakcyjnych nagród rzeczowych.

Dni Pola CIECH Sarzyna to dla nas wyjątkowe wydarzenie, podczas którego mamy możliwość zaprezentowania skuteczności naszych rozwiązań w warunkach polowych. W nowoczesnych laboratoriach badawczych nieustannie testujemy i doskonalimy nasze produkty, dążąc do zaoferowania klientom rozwiązań najwyższej jakości. Dzięki temu portfolio CIECH Sarzyna cieszy się już od wielu lat zaufaniem polskich rolników. Serdecznie zapraszamy do Orłowa wszystkich chętnych, którzy chcą w praktyce zobaczyć działanie naszych preparatów – mówi Agnieszka Dworczak-Jakubowska, Dyrektor Marketingu w biznesie agro Grupy CIECH.

Goście Dni Pola CIECH Sarzyna będą mogli sprawdzić działanie produktów z rodziny CHWASTOX, obecnie najczęściej stosowanych rozwiązań herbicydowych w Polsce. CHWASTOX szybko i skutecznie zwalcza chwasty, a jego formuła nie powoduje ich uodparniania się na jego działanie, co potwierdza praktyka rolnicza oraz opinia świata nauki. Ma wygodną formę użytkowania, a szeroka gama produktów pozwala na właściwy dobór odpowiedniego rozwiązania do typu uprawy i poziomu jej zachwaszczenia.

Wśród zaprezentowanych na polach nowości na szczególną uwagę zasługuje regulator wzrostu WINDSAR 250 EC. Z pewnością docenią go rolnicy, którzy stawiają na ekonomię oraz elastyczność w stosowaniu, możliwą dzięki długiemu okresowi aplikacji. Produkt ten nie tylko ułatwia zbiór zbóż, ale także ogranicza straty plonu.

Uczestnicy wydarzenia będą mogli zapoznać się także z szeroką ofertą CIECH Sarzyna dedykowaną uprawie kukurydzy. Do dobrze znanych i cieszących się uznaniem wielu użytkowników produktów NIKOSAR® 060 OD i JUZAN 100 SC dołączył w 2019 roku TEZOSAR® 500 SC. Jest to obecnie jedyny herbicyd na rynku zawierający terbutyloazynę w wersji solo. Dzięki temu klienci CIECH zyskali świetny komponent do mieszanin z innymi preparatami, który znacznie poszerza spektrum zwalczanych chwastów. Uzupełnieniem oferty herbicydowej są dla kukurydzy dwa nawozy dolistne – SARPLON® KUKURYDZA o zbilansowanym składzie mikro- i makroelementów oraz SARMIN maKSi - nawóz o bardzo wysokiej zawartości krzemu.

Podczas Dni Pola w Orłowie Grupa CIECH zaprezentuje także po raz pierwszy rozwiązania pozostałych spółek CIECH, które mogą być przydatne w obsłudze technicznej gospodarstw – m.in. chlorek wapnia. Środek ten, dzięki jego właściwościom zwiększającym wytrzymałość i integralność nieutwardzonych nawierzchni, ogranicza pylenie i kurz na drogach, parkingach, placach i podwórkach, a jednocześnie przyczynia się do ograniczenia kosztów utrzymania dróg (nawet o 80%). Zaprezentowana zostanie także soda paszowa SOBIC FEED. To ważny dodatek do pasz, który zwiększa efektywność procesu żywienia zwierząt, poprawiając m.in. transport składników odżywczych do komórek.

Spotkanie będzie także doskonałą okazją do zapisania się do programu partnerskiego skierowanego do gospodarstw rolnych – „Twoja Sarzyna”. Uczestnictwo w programie pozwoli rolnikom na osiąganie długofalowo wielu dodatkowych korzyści, zarówno tych materialnych, jak i niematerialnych.

Udział w wydarzeniu można wziąć poprzez zarejestrowanie się na stronie www.dnipola.pl lub potwierdzenie przybycia u Przedstawiciela Regionalnego CIECH Sarzyna. Start 12 czerwca br. o godzinie 11:00. Serdecznie zapraszamy!

media@ciechgroup.com;
tel. +48 723 66 86 86.

CIECH Sarzyna jest jedną z kluczowych spółek Grupy CIECH i filarem jej segmentu organicznego. Specjalizuje się w produkcji środków ochrony roślin (AGRO) oraz żywic. Jest największym producentem środków ochrony roślin w Polsce, a także głównym dostawcą żywic na rynku krajowym. Pełen asortyment wyrobów Spółki obejmuje ponad 1000 pozycji i ich pochodnych. Do najbardziej znanych znaków handlowych należą marki z segmentu AGRO: CHWASTOX, AGROSAR 360SL oraz ZIEMOVIT, a także Żywice spod marki Epidian. Firma, poza kluczowymi krajami europejskimi, obsługuje także rynki w Ameryce Północnej i Południowej, Azji, Afryce i Australii. Jej produkty trafiają do ponad 40 krajów całego świata.